Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) sveikina šalies statybų sektoriaus bendruomenę su profesine švente – STATYBININKŲ DIENA!

 

„Statybininkų diena – tai ypatinga proga kasmet pasidžiaugti tuo, ką turime, ir tuo, kas vienija – nuveiktais darbais ir atsidavimu itin atsakingai profesijai.

 

Lietuvos statybų sektoriuje šiandien dirba daugiau nei 100 tūkst. žmonių ir veikia 10 403 bendrovių. Per praėjusius metus mūsų statybininkai pastatė 7 194 pastatų ir 10 951 butų, išasfaltavo 223,7 km kelių, o užsienyje statybos darbų atliko net už 448,7 mln. eurų. Rezultatai liudija šios profesijos atstovų darbo svarbą valstybei ir visuomenei, todėl jie nusipelnė išskirtinės padėkos ir pagarbos.

 

Statybininkai ne tik kuria ir gražina mūsų šalies miestus, bet ir vis daugiau jų savo atsakingu darbu garsina Lietuvos vardą statydami architektūriškai sudėtingus pastatus kitose Europos šalyse. Šiandien į statybų sektorių sparčiai ateina pažangios technologijos ir yra statoma vis daugiau statinių, atitinkančių aukštus statinių tvarumo standartus. 

 

Linkime šalies statybų sektoriaus bendruomenei ir toliau kurti tvarius miestus, semtis žinių, būti inovatyviais ir nesustoti žengti pažangos keliu. Tegu įkurtuvių džiaugsmas vis dažniau džiugina jaunas šeimas, verslo kolektyvus ir visus kitus, kuriančius savo erdvę darbui ar gyvenimui.

 

Didžiuokimės, kad esame STATYBININKAIS!” - linki LSA prezidentas Dalius Gedvilas.