Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) su partneriais organizuotos darbdavių apklausos rezultatai

Lietuvos Statybininkų Asociacija (LSA) ir jos partneriai organizavo apklausą, kurios tikslas yra nustatyti darbuotojų kompetencijos poreikius tvarios statybos srityje.

Pagrindinis šios apklausos tikslas - užtikrinti, kad statybos sektoriaus dalyviai turėtų reikiamas kvalifikacijas atlikti svarbiausius tvarios statybos uždavinius. Ši apklausa yra labai svarbi, nes ji yra neatskiriama "LIFE" programos projekto dalis, pavadinimu "BUILD UP Skills Lithuania - Nacionalinės statybos platformos ir veiksmų plano atnaujinimas", kuris gavo finansavimą iš Europos Komisijos.

Suprasdami darbuotojų kompetencijos poreikius, galėsime nustatyti žinių ir įgūdžių spragas bei sukurti tikslines mokymo programas, skirtas šioms spragoms pašalinti. Tai ne tik pagerins bendrą statybos įmonių veiklos efektyvumą ir produktyvumą, bet ir labai prisidės prie šalies tvaraus vystymosi tikslų įgyvendinimo.

Planuojant ateitį, apklausos rezultatai atliks svarbų vaidmenį kuriant išsamią kvalifikacijos tobulinimo laikotarpiui iki 2030 metų veiksmų planą. Toks vizionieriškas požiūris užtikrins, kad statybos sektorius būtų suderinamas su naujausiais tvarios statybos praktikos tendencijomis ir naujovėmis.

Būkite tikri, kad visi per apklausą surinkti duomenys yra naudojami tik šio projekto tikslams. Asmeninių duomenų apsauga yra labai svarbi, ir bus taikomos griežtos priemonės užtikrinant konfidencialumą. Tačiau apklausos suvestiniai rezultatai gali būti publikuojami žiniasklaidoje, siekiant skatinti informuotumą ir žinių dalijimąsi šioje srityje .

Dėkojame visiems dalyvavusiems apklausoje už bendradarbiavimą ir pateikiame apklausos rezultatus.

Apklausos rezultatai:
h ttps://statybininkai.lt/images/Visosapklausosapibendrinimas_beasmeniniuduomenu.pdf