2023 Spalio 11 d. įvyko BuildUpSkillsLT2030 Kelrodžio (angl. Roadmap) rengimo komandos 3-asis susitikimas

3-iosios ekspertų sesijos dalyvių tikslas buvo naudojant atrinktus ateities scenarijus, kiekvienoje tematinėje grupėje, pasiūlyti prioritetines priemones scenarijų realizavimui: kvalifikacijos tobulinimo, kompetencijų vertinimo ir pripažinimo, atestavimo ir kitas priemones būtinas pasirinkto scenarijaus realizavimui.

Susitikimo metu dalyviams buvo pristatyta antrojo susitikimo atskirų grupių rezultatai. Taip pat buvo pristatyti trečiojo susitikimo tikslai ir temos.

Daugiau informacijos apie 2-ąjį susitikimą rasite čia:

https://statybininkai.lt/lt/projektai/buildupskillslt2030/101-uncategorised/1333-page-10


Daugiau informacijos apie 1-ąjį susitikimą galite rasti čia:

https://statybininkai.lt/lt/projektai/buildupskillslt2030/106-articles/1305-page-6


Projektavimo grupės rezultatai

Projektavimo grupė, kurios vadovas buvo Rytis Kaminskas, Nacionalinės pasyvaus namo asociacijos direktorius, valdybos narys ir architektas, nagrinėjo scenarijų “Labai tvaru, labai efektyvu”.

Pagrindinės technologijos ir tendencijos, kurios dominuoja šiame scenarijuje, yra:

Visa Build Up Skills iniciatyva remia Europos Sąjungos pastatų energijos efektyvumo politiką, kuri yra susijusi su ilgalaikiu tvarumo tikslų įgyvendinimu. Ši iniciatyva prisideda prie pastatų sektoriaus transformacijos į energijos efektyvumo ir tvarumo sritis, atsižvelgiant į Europos Sąjungos strateginius tikslus.Projektą įgyvendina Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) su partneriais Vilniaus Gedimino technikos universitetu (VILNIUS TECH), Kauno technologijos universitetu (KTU), Regioniniu inovacijų vadybos centru (RIVC) ir Statybos sektoriaus vystymo agentūra (SSVA) bei VšĮ „Skaitmeninė statyba“.

Šis projektas yra įgyvendinamas lygiagrečiai kartu su kitomis 14 Europos Sąjungos šalimis. Daugiau informacijos apie Europos Sąjungos BuildUpSkills iniciatyvą rasite:
https://cinea.ec.europa.eu/news-events/news/bridging-skills-gap-building-sector-build-skills-supports-2030-national-roadmaps- 14-eu-countries-2023-05-16_en