2023 lapkričio 8 d. įvyko BuildUpSkillsLT2030 Kelrodžio (angl. Roadmap) rengimo komandos 4-asis susitikimas

4-osios ekspertų sesijos tikslas buvo peržiūrėti ir diskutuoti su dalyviais, dėl savo grupės prioritetinių priemonių, įskaitant veiksmus, skirtus padidinti jaunimo ir moterų įsitraukimui. Sesijos metu dalyviams buvo pristatyta visa-apimanti Vizija ir pradinės prioritetinės priemonės, kurios buvo išsamiau analizuojamos sesijoje.

Susitikimo metu dalyviams taip pat buvo pristatyta 3-iojo susitikimo atskirų grupių rezultatai. Daugiau informacijos apie 3-iąjį susitikimą rasite čia: https://statybininkai.lt/lt/projektai/buildupskillslt2030/101-uncategorised/1334-page-11


Ekspertinės grupės toliau darbą atliko remiantis praetoje sesijoje pasiūlytais ateities scenarijais.


Dalyviams grupėse reikėjo paruošti planus, kuriuose kiekviena priemonė buvo giliau išanalizuota ir parengtas ateities veiksmų planas. Šiai užduočiai atlikti reikėjo remtis Lietuvos statybos sektori aus ateities scenarijais . Šie scenarijai formuoja įspūdingą vaizdą, kaip sektorius gali transformuotis ir prisitaikyti prie ateities iššūkių.

Tvarumas: Scenarijus, kuriame akcentuojamas CO2 neutralumas, atsinaujinanti energija ir tvarios statybinės medžiagos, transformuojasi į realybę, kur kiekvienas statybos projektas įgyvendina tvarias praktikas, siekiant minimalaus poveikio aplinkai ir didžiausio energijos vartojimo efektyvumo.


Skaitmeninė transformacija: Skaitmeninės technologijos, apimančios DI, IoT ir BIM integravimą, ne tik tapo įmanomos, bet ir pasiektos iki tokių mastų, kad sektorius nuo planavimo iki operacijų tapo skaitmeniškai integruotas, skatinant efektyvumą, tikslumą ir inovacijas.

Kvalifikuota ir prisitaikanti darbo jėga: Prisitaikymas prie nuolat kintančių technologinių ir tvarumo tendencijų tapo realybe. Darbo jėga ne tik yra aukštos kvalifikacijos, bet ir nuolat tobulėja, prisitaiko ir diegia inovacijas, tarsi taptų sektoriaus inovacijų atspirties tašku.

Bendradarbiavimo ekosistema: Valstybės, verslo ir švietimo sektoriaus bendradarbiavimo scenarijus įgyvendinamas per holistinę ekosistemą. Bendradarbiaujančios įmonės, valstybė ir švietimo įstaigos sudaro sudėtingą tinklą, skatinantį inovacijas ir nustatančią naujus statybos standartus.


Konkurencingumas pasaulyje: Pažangių technologijų ir įgūdžių integracija leidžia Lietuvai tapti Europos Sąjungos statybos inovacijų centru. Ši vizija įtraukia talentus, investicijas ir partnerystes iš viso pasaulio, priskirdama Lietuvą prie lyderių šioje svarbioje srityje.

Šie scenarijai ne tik vizualizuoja ateitį, bet ir pabrėžia, kaip Lietuvos statybos sektorius gali tapti svarbia jėga Europos ir pasaulio mastu, vadovaujant inova cijoms ir darniam augimui.

Tematinės grupės sudarė prioritetinių priemonių ir veiksmų plano projektus, kuries bus nuadojami gruodžio mėnesį planuojame paskutiniame 5-ąjame susitikime.