Statybininkų šventė 2023

 

Rugsėjo 8-9 d. Lietuvos statybininkų bendruomenė rinksis Druskininkuose, kur tradiciškai švęs savo profesinę šventę: renginio dalyvių lauks šventinis renginys, statybininkų apdovanojimai, koncertai ir sportinė OLIMPIADA.

 

Statybininkų diena – jau 24-us metus iš eilės organizuojama profesinė šventė, skirta pagerbti visus Lietuvos statybininkus. Šiemet ši šventė ypatinga – kartu bus minimas LSA 30-ies veiklos metų jubiliejus.

 

„Statybininko profesija – viena seniausių žmonijos istorijoje. Statybininkai jau tūkstančius metų stato mums namus, biurus, mokyklas ir universitetus, pramogų centrus, tiesa kelius ir kuria ištisus miestus. Statybininkas yra apibendrinantis daugelio specialybių pavadinimas, kadangi statybininkai - tai mūrininkai, betonuotojai, inžinerinių tinklų montuotojai, stogdengiai, tinkuotojai, dailidės, dažytojai, apdailininkai, plytelių klijuotojai, elektrikai, suvirintojai. Šie specialistai dirba su visu atsidavimu ir dėmesiu, nes statybinių objektų ilgaamžiškumas tiesiogiai priklauso nuo to, kaip kruopščiai jie atlieka savo darbą. Statybininkų diena – tai ta diena metuose, kuomet visa asociacijos bendruomenė susiburia į vieną vietą ir kartu pagerbia statybininko profesijos atstovus. Šiemet ši šventė bus ypatinga – kartu paminėsime ir asociacijos veiklos 30-metį“, - sako LSA prezidentas Dalius Gedvilas.

 

 

Renginys kasmet suburia kelis šimtus dalyvių iš statybų verslo, valdžios, mokslo ir švietimo institucijų, giminingų asociacijų ir organizacijų.

Šių metų šventės pradžią vainikuos iškilminga statybininkų eisena per Druskininkų miestą nuo Druskonio ežero. Po jos renginio dalyvių lauks šventinė apdovanojimų ceremonija ir jaunosios kartos operos solistų grupės „Il Senso“ koncertas. Apdovanojimų metu bus pagerbti labiausiai pasižymėję šalies statybų sektoriaus darbuotojai, kuriems bus įteikiamos LR Seimo,
Vyriausybės, Aplinkos ministerijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK), Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) ir kitų asociacijų padėkos bei apdovanojimai už nuopelnus statybos srityje.

 

Profesinę šventę statybininkai įprasmins statybininkų ąžuolo sodinimu, kuriuo bendruomenė prisidės ne tik prie pastatų, bet ir Lietuvos miškų kūrimo.

Rugsėjo 8-9 d. aktyviausieji turės progą varžytis įvairiose sporto rungtyse tradicinėje Statybininkų olimpiadoje. Šiemet ji - rekordinė savo rungčių ir dalyvių skaičiumi: dalyviai turės galimybę susirungti krepšinio (3x3), bėgimo miesto gatvėmis rungtyse ir lauko teniso turnyre ar išbandyti auto slalomą.

 

Ir tai dar ne viskas – rugsėjo 9 d., šeštadienį, 16 val., LSA visus kvies į Druskininkų miesto centrinę aikštę, kur susirinkusių lauks dovana – nuotaikingas BIPLAN koncertas.

 

Kviečiame registruotis, aktyviai dalyvauti ir su visa statybininkų bendruomene švęsti savo profesinę šventę!

Registruotis galite ČIA.
Šventės dalyvio mokestis – 180 Eur/asm. Lydinčiajam asmeniui (antroji pusė) – 40 Eur/asm.

Registracija vyksta iki 2023 m. rugsėjo 4 d.

Išsami informacija apie renginį: https://www.statybininkai.lt/lt/statybininku-svente

Kilus papildomiems klausimams, kreiptis: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

SD programa

 

 RĖMĖJAI