NAUJIENOS IR RENGINIAI

Naujienlaiškis 2023
Naujienlaiškis 2024

Parengtas BuildUpSkillsLT2030 kompetencijų ugdymo Kelrodis (Roadmap)

2024-03-22
Šis Lietuvos statybų sektoriaus ateities kompetencijų ugdymo iki 2030 Kelrodžio įgyvendinimo priemonių planas parengtas projekto komandos ir daugiau kaip 100 rinkos dalyvių, įskaitant asociacijas, verslo įmones, mokslo ir mokymo organizacijas bei valstybės institucijas. Kelrodis yra rezultatas aktyvių diskusijų, bendradarbiavimo ir idėjų generavimo proceso, kuriame dalyvavo įvairių sričių ekspertai. Didžiulė padėka visiems dalyvavusiems už jų įnašą ir įsipareigojimą plėtoti Lietuvos statybų sektorių.

2023 birželio 27 d. įvyko BuildUpSkillsLT2030 Kelrodžio (angl. Roadmap) rengimo komandos 1-asis susitikimas

2023-07-07
Šiame renginyje statybų sektoriaus lyderiai pradėjo diskusiją apie nacionalinio ateities kompetencijų ugdymo veiksmų plano (kelrodžio) rengimą laikotarpiui iki 2030 m. Susitikimo metu dalyviams buvo pristatyta projekto metu parengta nacionalinė statybų sektoriaus Status quo analizė, kuri sudarys pagrindą tolesniam kelrodžio rengimui. Taip pat buvo pristatyti kelrodžio rengimo tikslai ir metodai, ekspertų grupėse identifikuotos ir aptartos didžiausią poveikį statybų sektoriui ir kvalifikacijų tobulinimui turinčios tendencijos ir veiksniai.

parengta statybos sektoriaus Esamos padėties analizė (Status Quo analizė)

2023-06-30
Atlikta statybos sektoriaus Status Quo analizė (SQA) apima skirtingų statybos sektoriaus vystymuisi įtaką darančių sričių vertinimą kokybiniais ir kiekybiniais aspektais.

Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) su partneriais organizuotos darbdavių apklausos rezultatai

2023-04-17
Lietuvos Statybininkų Asociacija (LSA) ir jos partneriai organizavo apklausą, kurios tikslas yra nustatyti darbuotojų kompetencijos poreikius tvarios statybos srityje.

2022 m. rugsėjo mėn. Įgyvendinamas europos  komisijos projektas BuildUpSkillsLT2030

2022-11-14
2022 m. rugsėjo mėn. startavo jau penktas iš eilės tęstinis Europos komisijos įvairių programų apimtyje dalinai finansuojamas LIFE21-CET-BUILDSKILLS-REBOOT-SKILLS-LT projektas (toliau BuildUpSkillsLT2030). Projektą įgyvendina Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) su partneriais VilniusTech, KTU, RIVC ir Statybos sektoriaus vystymo agentūra (SSVA) bei VšĮ „Skaitmeninė statyba“.