Gegužės 28 d. įvyko Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) Tarybos posėdis, kuriame aptarti viešųjų pirkimų problematikos klausimai, apsvarstyti naujai teisės aktuose atsiradusi „Atsakingo rangovo“ samprata ir generalinio rangovo kvalifikacijos reikalavimai. Posėdžio metu taip pat buvo priimtas naujas asociacijos narys ir aptarti kiti einamieji klausimai.

LSA prezidentas Dalius Gedvilas asociacijos Tarybai pristatė galimus viešųjų pirkimų problematikos sprendinius. Taryba aptarė rangovų iškeltas problemos ir galimus sprendimo būdus, įskaitant diskusijas dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ir žyminio mokesčio didinimo. Taip pat buvo diskutuojama kitu reikšmingu klausimu - apie tiekėjo ekonominio naudingumo kriterijus.

Tarybos posėdžio metu buvo svarstoma ir naujai teisės aktuose atsiradusi „Atsakingo rangovo“ samprata ir generalinio rangovo kvalifikacijos reikalavimai. LSA prezidentas pažymėjo, kad bus organizuojamas susitikimas su LR Aplinkos ministerija dėl vienodo šios sampratos interpretavimo. Taip pat buvo aptarta genrangovo sąvoka bei atestavimo reikalavimai.

Posėdyje LSA Taryba nutarė, kad šiemet Statybininkų dienos šventė bus organizuojama Vilniuje. Artimiausiame Tarybos posėdyje bus pateikta detali informacija apie renginį. 

Į LSA bendruomenę taip pat buvo priimtas ir naujas narys: UAB „Poolservice.LT“