Birželio 27 d. įvyko Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) Tarybos posėdis, kuriame buvo diskutuota apie rangovo ir genrangovo kvalifikacijos lygio sistemas, aptartas Statybininkų dienos 2024 renginys ir priimti keturi nauji nariai.  

Siekiant sumažinti administracinę naštą ir pagerinti efektyvumą viešuosiuose pirkimuose, LSA prezidentas Dalius Gedvilas Tarybai pristatė esamos ypatingojo statinio rangovų atestavimo sistemos trūkumus ir pasiūlė dinaminę kelių kvalifikacijos lygių sistemą. Posėdžio dalyviai taip pat aptarė dabartinės sistemos ydas, kontrolės trūkumus, konkurencijos ribojimo ir manipuliavimo rizikas bei pabrėžė bankinės garantijos svarbą. 

Tarybos nariai išsakė nuomonę, kad dėl kvalifikavimo sistemos pertvarkos reikia daugiau diskusijų ir analizės duomenų. Todėl D. Gedvilas pasiūlė parengti konkretesnius vieno lygio atestavimo sistemos tobulinimo sprendimus ir juos pakartotinai teikti aptarimui asociacijos Tarybai.

Posėdžio metu buvo pristatyta Statybininkų dienos šventės 2024, kuri vyks Vilniuje š. m. rugsėjo 6 d., programa ir sąmata. Buvo nuspręsta patvirtinti sąmatą ir tikslinius dalyvavimo šventėje mokesčius.

 

LSA bendruomenę taip pat buvo priimti ir keturi nauji nariai: UAB „Siccus“, UAB „Helstomm Group“, UAB „Darbštūs vyrai“, UAB „Fluidas“.