Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.

 

Tryliktus metus iš eilės rengiamoje konferencijoje, laikomoje didžiausiu skaitmeninės statybos ir BIM (Building Information Modeling) metodologijos tematikos forumu šalyje, pranešimus skaitys vieni geriausių Lietuvos ir užsienio šalių specialistų, kurie pasidalins vertingomis įžvalgomis ir praktine patirtimi. Rengiant konferenciją siekiama suteikti galimybę dalintis žiniomis, naujausiomis skaitmeninės statybos tendencijomis ir tarptautine patirtimi, aptarti BIM metodologijos vystymą Lietuvoje ir visame pasaulyje.

Itin didelį dėmesį šių metų konferencijoje specialistai skirs efektyviam pastatų valdymui per skaitmeninių duomenų kaupimą ir naudojimą visame pastato gyvavimo cikle, nuo projektavimo iki priežiūros ir naudojimo fazės. Taip pat ekspertai aptars, kaip statinio informacinis modeliavimas (BIM) ir susiję skaitmeniniai įrankiai gali prisidėti prie tvarumo, efektyvumo  ir ilgaamžiškumo užtikrinimo bei ko mums reikia, kad galėtume pereiti skaitmeninių dvynių realybės.

Nebus praleista ir diskusijų apie naujos kartos pastatų efektyvumą, realijas, iššūkius, susijusius su nekilnojamojo turto perėmimu ir priežiūra.

Renginio svečių lauks ir konferencijos akcentas - panelinė diskusija, kurioje ekspertai diskutuos apie tai, ar keičiantis statinių savininkams, sutartyje turi būti perduodamas visas materialus ir nematerialus turtas, įskaitant skaitmeninius duomenis.

 

pranesejas

Aptars opią problemą

Pasak konferencijos iniciatoriaus, bendrovės „Skaitmeninė statyba“ direktoriaus ir Lietuvos statybininkų asociacijos prezidento (LSA) Daliaus Gedvilo, BIM vis dažniau taikomas įgyvendinant statybos projektus Lietuvoje.

„Vis dar išlieka problema, kaip efektyviai kaupti ir dalintis duomenimis, informacija. Bendra duomenų aplinka (CDE) sudaro sąlygas visiems statybos projektų dalyviams kaupti skaitmeninius duomenis ne tik statinio statybos etape, bet ir statinio naudojimo stadijoje“, – kalbėjo D. Gedvilas.

Anot D. Gedvilo, sukaupti duomenys naudojant ir eksploatuojant statinį yra ne mažiau svarbūs kaip duomenys atsiradę projektavimo ar statybos stadijoje.

Konferencijoje „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“ Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas aptars itin opią temą – kaip statinio viso gyvavimo ciklo duomenys turėtų būti perduodami naujam statinio savininkui, kai statinys, ar jo dalis parduodama ar perleidžiamas kitam asmeniui.

„Skaitmeniniai duomenys yra turtas, tik nematerialus. Šis turtas turi vertę, tik ne visada tinkamai įvertinamas ir dažnai neapskaitomas įmonių balanse. Geroji užsienio praktika, kuri bus pristatyta konferencijoje, tikimės, kad padės renginio dalyviams pritaikyti žinias ir savo kasdieniniame darbe“, – viliasi pašnekovas.

 

diskusija

Svarbios ekspertinės įžvalgos

D. Gedvilas pažymi, kad konferencijoje „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“ pranešimus skaitys užsienio šalių ekspertai, atstovaujantys didelę patirtį sukaupusias bendroves BIM taikyme ir skaitmeninių dvynių modelių vystyme, kartu su specialistais iš Lietuvos, kurių indėlis ir ekspertinės žinios daro didžiulę įtaką Lietuvos statybų sektoriaus skaitmenizacijoje ir inovacijų diegime, tad tai klausytojams suteiks labai vertingų žinių ir padės geriau suprasti vykstančius globalius pokyčius.

Diskusijose dalyvaus aplinkos ministras Simonas Gentvilas, Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas ir “Skaitmeninė statyba” VšĮ direktorius Dalius Gedvilas, Statybos sektoriaus vystymo agentūros direktorius Aidas Vaičiulis, „VILNIUS TECH“ Senato pirmininkas prof. Alfonsas Daniūnas, „Granlund OY“ Sprendimų pardavimo vadovas Baltijos ir Šiaurės šalims Mika Virkki, „Catenda“ Verslo plėtros vadovė Edmee Schultz, „Siemens“ atstovas Andrejs Misjuks, „Nordecon“ skaitmenizacijos ir inovacijų vadovas Risto Vahenurm ir kiti.

Konferencijoje taip pat bus apdovanoti konkurso „Lietuvos BIM projektai 2024“ nugalėtojai ir geriausių skaitmeninės statybos projektų autoriai bei jų projektų pristatymai.

Konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“ vyks didžiausios statybų parodos RESTA 2024 metu.

Praėjusių metų konferencija pritraukė didelį dalyvių skaičių, o konferencijoje profesionalai aptarė infrastruktūros skaitmenizavimą, jos tarptautinius gerosios praktikos pavyzdžius bei Vilniaus metro idėją. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 350 asmenų.

 

Bilietus į konferenciją galite įsigyti ČIA

Organizatorius: VšĮ „Skaitmeninė statyba” ir Lietuvos statybininkų asociacija (LSA).

Rėmėjai: „Matuok”, „Cotenders”, „INHUS”.

Informaciniai partneriai: SA.LT, statybunaujienos.lt.

 

Plačiau apie renginį ir jo programa ČIA.

Norite tapti renginio partneriu? Plačiau ČIA.

 visi